Monday, May 10, 2010

Sup Ayam Dan Carrot Ala Belasah



Bahan-bahannya

Ayam  - potong kecil
Carrot
Halia - hiris kecik
Bawang putih - hiris kecik
Lada api - belah dua
Kiub ayam Knorr
Asam keping
Minyak masak
Air
Garam secukup rasa

Cara membuatnya

Ayam dibersihkan dan ditoskan.
Panaskan minyak dan tumiskan halia, bawang putih dan lada api.
Bila dah naik bau, masukkan ayam.
Biarkan ayam masak sedikit baru masukkan air.
Masukkan kiub ayam Knorr.
Biarkan mendidih sekejap kemudian masukkan carrot.
Masukkan garam secukup rasa.
Dah mendidih besar, masukkan asam keping dan biarkan mendidih lagi seketika.
Padamkan api dan bolehlah dihidangkan.

1 comments:

AH bong said...

nampak kaki ayam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...